Με διαταγή του Πυροσβεστικού Σώματος, απαγορεύεται η χρήση του κατασβεστικού υλικού «Ξηρή Σκόνη» σε λίπη και έλαια (δηλαδή στα μαγειρεία) και επιτρέπεται μόνο η χρήση υλικών κατασβεστικής ικανότητας F, τα οποία είναι κατάλληλα για λίπη και έλαια.   Επομένως, οι τοπικές εφαρμογές σε κουζίνες, πρέπει πλέον να εκπληρώνουν αυτές τις προδιαγραφές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε νέες μελέτες αλλά και σε ανανεώσεις πιστοποιητικών, κάνει αποδεκτά μόνο τα υλικά με κατασβεστική ικανότητα F.  Τα υλικά και η κατασκευή του Αυτόματου Συστήματος Κατάσβεσης Τοπικής Εφαρμογής, διαφέρουν, ανάλογα με το κατασβεστικό υλικό που ο μελετητής επιλέγει. Επίσης ο υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας κατασβεστικού υλικού, είναι διαφορετικός για κάθε κατασβεστικό υλικό. Για τους λόγους  αυτούς, ο μελετητής θα πρέπει να λαμβάνει υπόψην του τις προδιαγραφές του χρησιμοποιούμενου υλικού, τις οποίες ο προμηθευτης του υλικού έχει καταθέσει στο Πυροσβεστικό Σώμα.

 

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.pdf)ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.pdf[ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ]174 Kb